به گزارش خبرنگار مهر، محسن مصلحی صبح شنبه در برنامه بازدید از قلعه تاریخی شاهدژ کوه صفه اصفهان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: 20هزار اثر تاریخی استان اصفهان نیاز به مرمت بازسازی دارد که شامل بودجه هنگفتی میشود.
سال گذشته تنها 23 میلیون جذب میراث شده است
وی افزود: آثار تاریخی اصفهان جنبه بینالمللی دارد و حفظ و مرمت این آثار نیازمند بودجه هنگفتی است و این موضوع باعث شده که مجبور به دستهبندی این آثار برای تعمیر باشیم.
سرپرست سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان تاکید کرد: مجموعه بودجه ملی و استانی در مجموع نزدیک یک سوم مقداری است که برای حفاظت و تعمیر بناها لازم است و سال گذشته تنها 23 میلیون جذب میراث شده است.
لزوم تخصیص بودجه پایدار برای حفظ و احیای آثار اصفهان
وی با بیان اینکه لازم است که سازمان میراث فرهنگی کشور بودجه پایدار سالیانه برای احیای آثار اصفهان اختصاص دهد، اضافه کرد: استانداری بر آثار فرهنگی شهر حساس است و تاکنون بودجههای خوبی در اختیار میراث فرهنگی برای مرمت اثار گذاشته اما نیازمند حمایت بیشتر سازمان میراث فرهنگی در این زمینه هستیم.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی اصفهان با درخواست از خبرنگاران برای انعکاس صحیح اخبار از دیدگاههای اداره میراث فرهنگی تاکید کرد: هر موردی که درباره آثار تاریخی پیش آید، اداره میراث به طور قطع درباره دلیل اتفاق رخ داده و یا روند احیای آثار تاریخی دیدگاه خود را مطرح و آن را در سایت سازمان قرار میدهد.
پل تاریخی شهرستان مشکلی ندارد
وی در پاسخ به سوالی درباره روند مرمت پل شهرستان گفت: برخلاف شایعات این پل مشکل نمکشیدگی ندارد و تنها چند آجر در دیواره پل شهرستان به دلیل نفوذ رطوبت فرو افتاده بود که تعمیر شدند.
مصلحی با اشاره به اینکه تخریب در آثار تاریخی امری طبیعی است و به همین دلیل این آثار به نگهداری مداوم نیاز دارند، بیان داشت: توجه به این نکته ضروری است که پلهای اصفهان جزو نقاط گردشگری پرتردد هستند و این در حالی که آثار گمنامی در این استان قرار دارد که مرمت آنها نیز در بودجه سازمان قرار دارد.
پل خواجو نیازمند تعمیر نیست
وی درباره مشکلات پل خواجو نیز گفت: امروزه پلها به صورت یکدست ساخته نمیشود و بین آنها ازموادی دارای انعطاف استفاده میشود تا مانع ترک آنها به دلیل انقباض و انبساط ناشی از سرما شود.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی اصفهان ادامه داد: پل خواجو به شکل یک دست ساخته شده و این موضوع سبب میشود در اثر عوامل طبیعی مانند سرما، گرما و نفوذ رطوبت این پل ترک بردارد.
وی تاکید کرد: تعمیر پل تاریخی همچون خواجو به دلیل تاریخی بودن و ساختار یکدست سخت بوده و نیازمند دقت زیادی است.
مصلحی تصریح کرد: پس از سه سال کارشناسان میراث تشخیص دادند که ترکهای این پل فعال نیستند و تعمیر نیز ضرورت ندارد.
نظر شما